JustGirls.dk >

Hvad kan man forvente hos gynækologen?Hvad kan man forvente hos gynækologen?

Skrevet af Christina Jørgensen - 2995 hits <<    Side 1 ud af 2    >>

Ligesom du går til lægen engang i mellem er man også nødt til at besøge gynækologen. Man bør få sin første gynækologiske undersøgelse når man er omkring de 18 år eller når man seriøst overvejer at begynde at have sex – afhængigt af hvad der kommer først. Gynækologer er læger, der har dedikeret deres liv til at undersøge og helbrede det kvindelige kønsorgan. Nogle af dem er også med ved fødsler og i så fald har de også en uddannelse som jordmoder.
Det er en god idé at få en tid midt i ens cyklus, så man ikke har menstruation. Hvis du har en mandlig læge vil der ofte være en kvindelig sygeplejerske til stede under undersøgelsen – du kan eventuelt spørge ham om det, hvis det ikke er standard i hans klinik. Herefter vil lægen snakke med dig om din cyklus og spørge om du har nogle spørgsmål eller bekymringer – det er her du skal nævne prævention, hvis du er (eller regner med at blive) seksuelt aktiv.

Læger har tavshedspligt og de fortæller altså ikke dine forældre hvad i har snakket om – medmindre du beder dem om det. Efter i har snakket vil lægen undersøge dine bryster og vise dig hvordan du selv kan gøre det derhjemme – det gør man for at checke dem for (kræft)knuder.

Herefter er det tid til selve undersøgelsen – fødderne skal op i stigbøjlerne, så dine ben er spredt. Man skal ligge i denne position så lægen kan se ordentligt, når han skal undersøge dig. Og husk – han ser masser af den slags hver dag, så han er ikke pinligt berørt og ser det ikke som noget seksuelt.

Spekulumet er et metal eller plastik instrument der ligner et par tænger, og er designet til at holde vaginaens vægge åbne, så lægen kan kigge ind. At få sat spekulummet sat ind kan være ukomfortabelt, især hvis du er nervøs – træk vejret dybt og langsomt, det vil få dine muskler til at slappe af.


Del denne artikel med alle dine veninder:   

<<    Side 1 ud af 2    >>
Kommentarer

just me :3, Saturday d. 18/12-2010 kl. 23:06
super godt at du lægger sådan noget ud, det hjælper sikkert mange (ik mig jeg er kun 14!) men nu ved jeg jo hvad det er


Tilføj kommentar
Du skal være logget ind for at tilføje en kommentar!
Tilfældigt galleri billede

Tilfældigt fact
halløj er er en ægte JustGirls celebrity - hendes profil er blevet vist hele 40833 gange, og er dermed den mest besøgte profil på siden!


Opret en JustGirls bruger!