JustGirls.dk >

Økologi – hvad er det egentligt?Økologi – hvad er det egentligt?

Skrevet af Christina Jørgensen - 4149 hits <<    Side 1 ud af 1    >>

Helt basalt, så er idéen bag økologi, at at den mad i spiser ikke skal skade miljøet når det produceres. For at få lov til at kalde et produkt økologisk skal man lave op til visse standardkrav, og her har de forskellige lande deres egne øko-mærker og EU har ligeledes deres eget ø-mærke, en blå/grøn cirkel med et kornaks i.
Det danske ø-mærke betyder, at det er de danske myndigheder der indspicerer de gårde og landbrug der producerer økologisk mærker og hermed holder øje med at delever op til kravene. EU’s ø-mærke viser at produktet lever op til EU’s økologi krav og at det er EU’s forordning der holder opsyn med om kravene overholdes.

Det betyder f. eks. at dyrene i et økologisk landbrug bliver opdrættet uden brug af antibiotika (medicin, der forebygger sygdom blandt dyrene) og at de heller ikke får tilsat hormoner i deres foder, så de vokser sig større, hurtigere.

I Danmark må deres heller ikke bruges pesticider i dyrkningen af økologisk produkter, hvilket f. eks. betyder at en enkelt liter økologisk mælk sparer 200 l af det danske grundvand for at blive udsat for pesticidrester. Pesticider ødelægger vandkvaliteten og betyder f. eks. at dyrelivet der i åer og søer der ligger op til almindeligt landbrug uddør og at det danske grundvand forurenes.
Der er selvfølgeligt mange flere fordele for naturen ved at vælge økologiske produkter fremfor de almindelige, men den højere prise er oftest med til at afskrække folk fra at købe økologisk.

Derfor opfordrer vi her på JustGirls til, at i prøver at indføre lidt økologi i hverdagen – hvadenten det drejer sig om tre liter økologisk mælk om ugen, et par poser gulerødder eller økologisk knækbrød, så er en lille ændring med til at forbedre ens egenog naturens sundhed!


Del denne artikel med alle dine veninder:   

<<    Side 1 ud af 1    >>
Tilføj kommentar
Du skal være logget ind for at tilføje en kommentar!
Tilfældigt galleri billede

Tilfældigt fact
JustGirls.dk er bare det bedste!


Opret en JustGirls bruger!