JustGirls.dk >

Stoffer: NikotinStoffer: Nikotin

Skrevet af Christina Jørgensen - 3690 hits <<    Side 1 ud af 2    >>

Har du nogensinde tænkt over, horfor det er at man bliver afhængig af cigaretter? Nikotin er svaret, men hvad er nikotion? Og hvad er det det gør ved kroppen? Vi har taget en nærmere kig på nikotion, hvad det er og dets bivirkninger.
Findes i: Cigaretter, cigarer, skrå, nikotin tyggegummi og nikotin plastre.
Kommer fra: tobaksplanten
Aldersbegrænsning: I Danmark skal man være 16 år for at få lov til at købe cigaretter.

Historie: I 1500-tallet blev tobak brugt til at kurere hovedpine, forkælelser og andre sygdommen og det blev endda betragtet som en hellig plante på grund af de helbredende virkninger. Over årene ændrede synes sig på tobak og omkring 1890 stoppede man med at bruge nikotin som medicin, selvom selve tobakken forblev meget populær. Cigaren og cigarettens popularitet fortsatte med at stig og omkring 1960’erne var ca. 40% af befolkningen rygere. Dette tal faldt til ca. 25% i midten af 90’erne, hvilket især skyldes at det blev forbudt at reklamere for cigaretter.

Effekt: Nikotin stimulerer hjertet og blodcirkulationen. Det kan forøge koncentration og opmærksomheden, og rygere mener at det hjælper dem med at håndtere stress og bekymringer.

Risiko: Rygning er en af de største årsager til dødstilfælde som man rent faktisk kan forebygge. Risikoen for hjerte-kar-sygdomme stiger med næsten 200%, sandsynligheden for at man udvikler lungekræften er næsten 100% såfremt man fortsætter med at ryge, herudover øges risikoen for hals, mund, nyre, blære og livmoderhalskræft.
I gennemsnit vil folk der ryger mellem 5-8 år dø betydeligt tidligere end folk der aldrig har røget. Rygere bliver lettere forkølet og har en tendens til at have en vedvarende, ofte tør hoste, som især bliver smertefuld ved andre hals-sygdommen.Del denne artikel med alle dine veninder:   

<<    Side 1 ud af 2    >>
Kommentarer

Sandra, Friday d. 01/05-2009 kl. 10:39
Nu kan jeg ikke se hvornår du har skrevet denne artikel.
Men aldersbegrænsningen er blevet sat op til 18 :)
T-Girl, Tuesday d. 05/05-2009 kl. 09:13
er den???? jeg købte da cigareter foleden :$
Unknown, Monday d. 11/05-2009 kl. 22:47
16 for at købe alkohol.
18 for at købe tobak.

Det er enormt nemt at få fat i cigaretter, meget få overholder reglerne. Hvorfor skulle de? Det er jo nemt tjente penge at dræbe villige børn der har penge lommepenge med.
leo, Tuesday d. 02/06-2009 kl. 18:06
Sys det er latterligt at de hæver gebyret på cigarerter fordi de ikke sys om det.. det er da vores valg og ikke deres og hvis de sætter prisen op til 50 kr per pakke er der mange der kvitter dem ;P men sys ikke at det er den rigtige måde at gøre det på =P vi er jo ikke små roboter
Christina Jørgensen, Friday d. 16/04-2010 kl. 10:42
Jonh - det med at folk dropper cigaretterne hvis priser stiger pr pakke er der vist blevet lavet ret mange undersøgelser vedr. og folk holder ikke op med at købe dem - de bruger bare de flere penge, så vidt jeg husker.
Og taget i betragtning hvor mange folk der hvert år bliver indlagt på sygehusene pga ryge-relaterede sygdomme, så synes jeg faktisk kun at det er ganske fint at prisen stiger.
Emma, Tuesday d. 13/03-2012 kl. 12:55
<3


Tilføj kommentar
Du skal være logget ind for at tilføje en kommentar!
Tilfældigt galleri billede

Tilfældigt fact
Inden for den sidste uge har I skrevet hele 0 indlæg i debatten - godt gået, tøser!


Opret en JustGirls bruger!